Gordon v Brně!

"Další michelinskou hvězdu získám v Brně," řekl sebevědomě Gordon Ramsey v prohlášení pro tiskové agentury. Dnes večer je očekáván na brněnském letišti v Tuřanech. V Praze mu to nevyšlo, zazáří v Brně?  

PS: Snad to holky v tiskovým nějak nezvoraly. To by ty novinářský kachny pak mohly leda prodávat…

 

 

10 komentářů: „Gordon v Brně!

  1. Můžu stoprocentně povrdit, včera jsem mu dělal soukromou degustaci moravských archivních mullerek. Je to príma kluk, snědl nám i bramborové knedlíky z minulé neděle, co už měly kožíšek 🙂

  2. Sklenička: A chutnaly mu? Kožíšky? Že vy jste mu je prezentovali jako ušlechtilé a archivní?

    svědek: Klasika to je, pokaždé se pobavím…Chodím kolem té cedule každý den a jen se děsím, že jim to někdo řekne a zmizí mi každodenní potěšení 🙂

    Gordon je správnej řízek: Raději to zalinkuju i v češtině: http://www.pixy.cz/pixylophone/2004_02_archiv.html#1077674019

  3. Chili to mi připomína moje cedulové potěšeni:)každý den chodím kolem řeznictvni,kde je na ceduli psáno „DNES AKCE KUŘECÍ SKELET“ …vždycky si představím kuřecí skelet v akci:) bežící, střílející, utíkající:)

  4. tessa: :)))) to je taky sranda, obzvlášť, že jsou v akci každý den :)))

  5. Mě teď pobavila položka na meníčku ve Veselé Vačici- smažený Gordon:-) Chudák, to muselo být bolestivé..

  6. Tohle je opravdu krutě rozšířená záležitost… nikdy jsem nepochopil, jak to vlastně vzniklo. Teorie je taková, že vyučený kuchař ve spolupráci s majitelem restaurace (osmažovna… tudleto s broskví, tamto se sýrem, tydlety s nivou a tamtonc s hranolkama) sestaví jídelní lístek a A) neví jak se to píše a měl tedy propadnout nebo B) majitel či vrchní, kteří sestavují lístek si řekli, že to ten pitomec s bílou čepicí popletl a měl propadnout a napíší to po svém. Každopádně je to evergreen asi jako fusekle v sandálech. Nejhorší je, že zákazníci jako ovečky následují v užívání „dám si gordona blů s hranolkama a tatarkou“. Žjóva!

  7. Ještě jednu k dobru: poetika jídelních lístků a akčních nabídek je možná na celé téma, ale osobně miluji poznámku u vařených brambor: MM. Dlouho jsem pátral, co ta značka v místní vývařovně vlastně znamená a dopídil jsem se – maštěné máslem!

  8. Tak už jsem se dočkala. Ve Vačici už Gordon taky zmodral po anglicku, asi jim to smažení přišlo nehumánní.
    A díky za MM, taky jsem nad tím vždycky dumala, ale vařené brambory mě nelákají, takže jsem se nikdy nepustila do pátráni.

  9. iscilitight: No ty žluté, polorozpadlé, kašovité hnusíky jsou skutečný eklhaft, jak říkáme u nás v sudetech. Ještě víc mě fascinují varianty UHO (univerzální hnědá omáčka)… posuďte sami: štýrská pečeně (uho + zelenin + brambory, příloha těstoviny), ruská pečeně (uho + vejce, trochu do kysela), štěpánská (uho + vejce), znojemská je známá, bratislavská (bratia přidávají k vejci ještě salámek) atd. Je to takový skanzen chutí 😀

Napsat komentář