Ham Prague

07.05.08

Chilli Menu: Nenechte si ujít

Foodbloggeři jsou mimo a nic nového nepíšou. To si musí říkat každý, kdo brouzdá po kamarádech ve zdejších odkazech nebo sleduje místní rozkvétání. A co teda dělají, když nepíšou? Žerou podivnej česnek, snídají v Savoyi, ztrácejí foťáky, praží a nevracejí se z Dánska. Mám o ně trochu obavy a jedu se na ně podívat…

Nepíšou, ale praží

Jardovi Tučkovi z pražírny La Bohéme Café udělám radost hned první větou po usednutí do jeho auta.

"Jardo, spala jsem hodinu a půl."

"Výborně, opiju Tě kávou," zní Jardova odpověď. Jsem ideální objekt jeho vášně.

 

 

Téměř desítku šálků skvělé kávy Jarda servíruje v závratném tempu, vysvětluje, ukazuje, kávu nechává překapávat, prohání ji znovu a znovu pákou do podoby perfektního espressa, dává mi všechno ovonět, nechává ochutnávat další a další vzorky a já jen zírám.

 
 
 

Poprvé v životě ochutnávám kávu s vůní švestkového koláče od babičky. Nekonečná energie, se kterou Jarda vede svůj boj za lepší kávu, je nakažlivá. Jardu trochu znám, ale teprve teď jsem to pochopila.

 
 

V pražírně La Bohéme Café v Kunraticích se všichni krásně a nevyléčitelně zbláznili do malých zrnek kávy. Čerstvě upražené dodávky voňavých pytlíků ve směsích zákazníkovi na míru, to je filozofie téhle sympatické pražírny u Prahy. Držím palce, ještě se uvidíme…

 

Cuketka je Angel (skoro)

Po návštěvě pražírny nacházím jednu deštěm prokřehlou osobu u filozofické fakulty. Jdeme se podívat jak to lítá u Anděla. Něco o tom psalo Cuketě, něco o tom budou psát v BIZu. Na fotce vidíte závěrečný amaroun, který se třepal jako ratlík a málem utekl z talířku.

 
 

Hledáte klidné místo pro zajímavý oběd? Zajděte si právě sem a ochutnejte sami…Restaurant Angel, V Kolkovně 7.

 

Cuk a Mat

Slaďounký podnik Passion Chocolat na Náměstí Míru, ve kterém se k nám připojil Mistr Glosy Matesola. Znáte to tady? Podnik manželů Nadinne a Jean-Francoise Musso ve francouzském stylu, všechny „vymazlené“ sladké záhady jsou vyrobeny na místě. Sem se můžete rovnou odstěhovat.

 
 

Z řady lákavých dobrůtek si nevyberete, ale já vám poradím, zkuste „to čokoládovue, to oříškovue a to jahodovue“. Bodejť by Cuk a Mat psali, když vysedávají u čokoládiček ;)

Kde je Leica?

A tohle byl závěrečný nářez. Vernisáž a nově otevřená Leica Gallery ve Školské. Na fotografii je kamarádka a talentovaná fotografka Eva da Silva Melo. 

 
 

Pokud si sem zajdete během měsíce května, na zdech uvidíte parádní fotografie Sarah Moon.

 
 

A za barem Roberta Cappuccinatora, objednejte si u něj jedno cappuccino, myslím, že přijdete znovu a na svou lásku k tvorbě fotografky se budete jen vymlouvat.

A pointa?

Žádnou nemám, rozeslala jsem ji v noci v podobě smsek a vzkazů všem zúčastněným. Cituji: lávyjů a ještě žetem Prague. Snad něco napíšou taky…

 

Komentáře: 14 “Ham Prague”

  1. Tosk

    TA Eva Melo, co semotamo dělá i pro ČRo3 Vltavu a třeba natočila skvělou víkendovou přílohu o Azorách a Madredeus? Pak by byl svět opravdu sympaticky malý :-)

  2. ChilliJulie

    Tosk, myslím, že svět je třeskutě sympaticky malý ;)

  3. lia

    Teda, jsme se na té Leica vernisáži přehlídly v davu…vážně malý svět :)

  4. ChilliJulie

    lia: fakt? tak to mě mrzí…

  5. lia

    fakt. taky mě to zamrzelo, ale myslím, že příležitost se ještě najde :)

  6. bakl

    jojo svet je maly ja ji znam jeste jako E D.:-) priste pozdravovat:)

  7. adam

    ahoj, musim rict, ze ta pena na cappuccino hned na prvni fotce je teda absolutne sqela!!! nadherna fotka!julca umi…:)

  8. Jarda T.

    Pena byla sice fajn, ale vysledny latte art stal za backoru…:) Divim se ze Julie po tech nekolika gramech kofeinu jeste udrzela fotak…

  9. ChilliJulie

    Adam: tohle umí Jarda, já jen mačkala spoušť, ale neboj, on to ještě předvede v reálu ;)

    Jarda T.: Ty nejsi nikdy spokojenej, což je super ;)

  10. Major Milčák

    Jestlipak se mlíčko na latte art nahřívá? Já to doma dělám a v důsledku toho je na mě pak všechno v kavárnách studené :-( .

  11. Jardo

    Pane Majore:), mliko se klasicky ohriva parou na teplotu asi 70C…Peni se cca do 40C pak se uz jen tzv. toci, aby se pena inkorporovala do zbytku mleka a tim vam vznikne tzv. mikropena bez bublin, konzistence bile barvy Primalex – chutna ale lip:)

  12. Major Milčák

    Jarda: Děkuju za vysvětlení. Hm, prozradím vám tajemství: Ač mám ve svém presovači inkorporovanou trysku na ohřívání a zřejmě i pěnění mléka, nepoužívám ji (špatně se to myje). Takže si mléko ohřívám bokem v plecháčku a šlehám. A vycházejí mi z toho samozřejmě velkobubliny…

  13. Jarda LBC

    omyje-li se tryska okamžitě .. myje se dobře.. chce si to vychytat … ta chuť za to stojí.. schválně porovnejte capučo z plecháčku a klasické … rozdíl to je věru citelný :o )…

  14. eva melo

    ahoj zdravím Bakla a Toska kterýho si nedokážu asi vybavit pod přezdívkou….snad se někdy někde potkáme.

Co si myslíte vy?

Vždy čerstvé komentáře