Hlavně se z toho svýho Food Festivalu nezblázni

23.06.08

Chilli Menu: Reportáže

Před Prague Food Festivalem jsem měla své obvyklé smíšené pocity. Loni na Kampě jsem nebyla a na megalomanskou akci jsem zrovna náladu neměla. Ale nadšený pan Cuketka mě svým avizovaným online reportem tak lákal, až mě úplně na (po/z) kazil. Jak to dopadlo?  

 

„Bude to snobácká akce, ze které budu otrávená…“ říkala jsem si předem.

Když jsem loni viděla fotky Adély Gondíkové při zahájení, neměla jsem nejmenší chuť něco podobného zažít. Teď jsem nadšená, že moje nejčernější obavy se nepotvrdily a žádné modelkové ani herečkové hemžení se nekonalo. Alespoň ne v sobotu. Celebritami byli a zůstali především KUCHAŘI a chlapi u sporáků. I v polních podmínkách. Když Zdeněk Pohlreich z Cafe Imperial předváděl svoji one man show Vejce a já, vlhly kalhotky všem dámám v sále. Nebo jen mně?

 

Budu to bojkotovat, ochutnám to nejnutnější a zmizím…

To se fakt nedalo. Celý ostrov byl oázou pohody a zabalit to najednou nebylo proč. Skvělé jídlo, romantisch místo, prima lidi. Výborný klasický jazz, který nikomu nevadí. Přehlídka úžasných jídel nejlepších restaurací u nás, které se chtějí blýsknout. Hoffmeister, Ambiente, Auberge de Provence, Allegro, Maze, Mandarin Oriental, Aromi a další. Jasně, byly tam slabiny. V pět hodin došla matonka, bílé ubrusy vypadaly v závěru odpoledne dost jetě a nebylo skoro kam si sednout. Ale tohle už píšu jen proto, abych vyvážila odstavec…

 

Své kamarádce do telefonu: Sejdeme se na United Islands!

Zklamaně večer: Z jídlo-festivalu nebylo možné odejít a zase se vrátit. Musela bych platit znovu vstupné a stát děsivou frontu. To se mi nechtělo. I když jsem na Střeláku měla své spřátelené spojky, na United Islands jsem se nakonec nedostala. Chtěla jsem vyfotit a zažít festivalový chillout a gastro sekci. Je to výborný nápad, který se (doufám) rozšíří po všech letních hudebních megaakcích. Jsem festivalový fanda a nechci se celé léto krmit klobásou na grilu!

Pokusili jsme s Cuketkou a Cutie udělat alespoň malý útok na Střelák ze šlapadla. Vyslechli jsme latinskoamerické rytmy, ulovili igelitový pytlík, marně sháněli po Vltavě wifinu, připekli si výstřihy a poslušně se vrátili na Žofín. Léno, příští rok musíte islandit o týden později!  

 

Neudělám ani jednu fotku svého talíře a nebudu dlouze rozebírat co jsem jedla…

Ano, to dodržím. Ti co si užili své talířky s gurmánskými skvosty, vědí svoje. Čtení a prohlížení fotek jídel, které nemůžu ochutnat (třeba proto, že sedím zavřená s dětma v malým městě 100 km od Prahy), u toho by mě taky šlehlo. Tak ale teď nečtěte dál: zaječí paštika s hruškou U Lípy, tuňák s banánovou majdičkou od Rickshaw a vepřové líčko z Maze byly dokonalé! Už mlčím…Přijeďte všichni příští rok, dá se to zvládnout i s maláčkama!

 

Svému účtu: Nechám tam šílený peníze…

Nebylo to nakonec tak hrozné. Vstupnou stovku jsem neplatila, probojoval mě za žbrlení mistr rozevlátá Zeleninka. Nějak jsem v tom vedru nebyla v přejídací formě. Na ochutnání všeho, co jsem měla v plánu, mi stačily dvě sady grandů za pětistovku. Bylo prima chodit v partě, dalo se degustovat navzájem. Cuketkovi jsem snědla skoro všechnu Imperial čočku. Jo a z Corinthia Towers mám v kapse lžičku.

V programu není ani jedna mimopražská restaurace

To je prostě fakt. Být na food festivalu znamená, že odvoláte ty nejlepší machry ze svých kmenových kuchyní a jedete makat na Žofín. A mít zázemí vzdálené 200 km nebo poslat rychlou spojku do restaurace, vzdálené pár stovek metrů, je sakra rozdíl. Všechno tohle chápu, ale stejně bych ráda na festivalu alespoň brněnského Kastelána s Michalem Göthem v čele ráda viděla. Snad příště!

 

Bude se o tom psát na každém foodblogu

Ano, to je pravda, protože tam všichni byli. A měli být! Obejít si nabídku nejlepších restaurací v zemi a ochutnávat co kde vaří, by každý (kdo o jídle píše) prostě měl. A navíc! Kolem internetových stránek, které se zajímají o kulinaření, je skvělá parta, do které se aktivně zapojují i čtenáři. Není to žádný VIP spolek. Každý z nás si vše cvaká ze svého. Bohaté redakce za námi nestojí a věnujeme tomu mraky času.

Milí kamarádi, kteří propagujete za své vlastní peníze českou gastronomii, i když se někdy nesnášíme a drbeme navzájem – jste báječní!

 

A na co se budu těšit příští rok? Chlapi jedni kuchařští! Jste skvělí, úžasní a já vás všechny miluju, ale já chci vidět v akci taky nějakou ženskou!  

 

Komentáře: 27 “Hlavně se z toho svýho Food Festivalu nezblázni”

  1. Perchta

    Tak tohle je veta tydne: „Když Zdeněk Pohlreich z Cafe Imperial předváděl svoji one man show Vejce a já, vlhly kalhotky všem dámám v sále.“

  2. rachad

    Já tě mám taky rád…:-) Jsi skvělá!

  3. Kuba

    Rád jsem Tě zas viděl :-)

  4. J.Č.

    Tak tebe jsem viděl jen při Pohlreichově performanci a jak to teď čtu, tak asi bylo správné, že jsem tě nerušil představováním se :-D

  5. ChilliJulie

    Perchta: uáááá, no jo – co na jazyku, to na papíře ;) Asi si umíš představit ten nadpis, který jsem původně nad článkem měla ;)

    rachádě díky! Podobný vzkaz posílám i já :) )

    Kuba: Já Tebe taky! Mám radost, když vidím a potkám někoho, kdo ty naše články taky čte :) ) Až mě zatknou, dám Ti vědět, jo?

  6. ChilliJulie

    J.Č.: Jéžiš a mě to strašně mrzí, tebe jsem zrovna chtěla potkat! Měl jsi nás klidně vyrušit, my už jsme z něj byli hotoví úplně na začátku :) )) Přijeď do Brna, zajdeme na vínko!

  7. Cutie

    Ad Pohlreich: nejen tobě :-)
    Bylo to moc prima se s tebou v sobotu videt!

  8. J.Č.

    ChiliJulie: no mám alespoň pár fotek Cuketky blogujícího mezi tebou a Cutie :)

  9. Bali

    já jsem vás taky chtěla všechny vidět, bohužel, musím si to nechat až na příští rok. Určitě to bylo skvělé,moc jsem na všechny vzpomínala ;-)

  10. Anonymní

    Julie: to víš, že to čtu ;-) Až tě zatknou:
    „.. už mi nevolej,nevolej mi nech mě být
    tak ti říkám, nech mě jít
    sliby nech si pro jinou, dyť nemáš jenom jedinou
    Tak nech mě být áááá, a nech mě jít.
    Tak nech mě být áááá, a nech mě jít. “
    :-) )

    Cutie: yes, ty se zkus aspoň chvíli usmívat, sluší ti to když se pořád nemračíš mým směrem.. ;-)

  11. Kuba

    ha, to výše bylo ode mne

  12. renata

    kdybych bývala byla věděla, že se uskutečňuje tak skvělá procházka, byla bych se také ráda zúčastnila…

  13. Tosk

    ad ženy v akci – třeba taková Pohlreichova Kačenka od sladkostí (na příjmení si ne a ne vzpomenout) měla všech 6 P pohromadě :-) !

  14. Cutie

    Tosk: Kateřina Fornůsková. Nedávno jsem s ní někde četla rozhovor :-)

  15. ChilliJulie

    J.Č.: Vzácná fotka, tu si schovej! Kdybys viděl, co mně se hromadí v archivu za skvosty! Ale nedám, je to u mě dobře schovaný. Foodblog bulvár hadra :) )

    Bali: no vidíš, a to jsem myslela, že si to nenecháš ujít. Co Jean, jak se má?

    Anonymní Kuba: Co to je? Dájo nevolej?

    Toska a Cutie: Jo, ale v sále žádnou předváděčku neměla. Ještě jsem registrovala paní majitelku U Lípy a někdo další?

  16. ChilliJulie

    Renato, omlouvám se, tvůj komentář jsem našla ve spamech. Škoda, škoda, že jsi nebyla. Ale Cuketka avizoval, že to bude VELIKÉ, příští rok! Ale neboj, chystají se další akce, všichni se potkáme, dám vědět co nejdříve ;)

  17. Tosk

    2 Cutie
    Přesně, tak to byla ona! Pravda, v sále nebyla, ale i škubánky atd. na stánku jí šly od ruky více než dobře. A komentáře byly takříkajíc z první ruky/řady :-)

  18. Kuba

    Aha, tak Kačku mám na videu, byla vedle „sejrů“, sympatický sestřih :-)
    Julča: né, to je „hit od skupiny Holki“, google rulezz, to jsi to nepoznala podle refrénu s ááááááá ááááááá áááááá? ;-)

  19. DolceVita

    Julko, foto č. 5 je pro mě absolutní trhák :-) Takhle si představuji siestu po dobrém jídle! rožívala jsem víkend velmi podobně, ale s tím rozdílem, že mi nikdo tak dobře neuvařil :o )

    P.S.
    Až dorazíš k nám, budeš vyprávět & vezmi fotky s sebou :o ) Díky předem! Ať z toho mám reálný požitek :-) Pěkná reportáž (což je ostatně na tomto blogu standardní věc ;o)

  20. DolceVita

    rožívala – prožívala :o )))
    Prožívala jsem víkend u rožně, tak jsem z toho rožnění nějaká zmatená. Letní kuchyň u nás měla premiéru. Ukázalo se, že je plnně funkční, tak ji pokřtíme ještě jednou spolu :o )

  21. Dv

    Cutie: rozhovor byl zřejmě v Ona Dnes.
    ChilliJulie: Připomněla jste mi jeden ošoupaný vtip. Francouz, Angličan a Skot věnují své ženě k výročí svatby stříbrnou lžičku. Na té od Francouze stojí: mé lilii. Na té od Angličana je vyryto: Mé růži. A na té od Skota: Hotel Imperial.

  22. Bali

    taky jsme to měli v plánu, ale příští rok odmítám dlouho dopředu návštěvy!
    Jean se má skvěle! Má tu přátele z Francie a navíc má dnes svátek.
    Ajajaj, chudáci naše játra ;-)

  23. Draniel

    Vážené dámy a pánové foodblogeři, děkuji a blahopřeji za vaše úspěšné „nasazení“ životů a chuťových buněk na této famózní akci, nádherné reportáže se skvělými postřehy, humorné komentáře a úžasné fotky, srdce a chutě jen plesají, a vím, že se již nebudu vymlouvat na dalekou cestu, bryndáček schovám do skříně, připravím vidličku(nejlépe dvě) a příští rok hurá na zteč PFF.

  24. ChilliJulie

    Dolce Vita: škoda škoda, zážitky budu vyprávět, byla to sranda, na tvou letní kuchyni se těším, už vím i termín cesty do jižních Čech, napíšu mail, jo?

    Dv: já mám lžičku bez loga, to by se měli ještě polepšit ;)

    Bali tak všechno nejlepší Jeanovi k svátku, ať (svá) játra nešetří!

    Draniel: Já když jsem začala číst váš komentář, myslela jsem si, že jste minimálně šéfkuchař nějaké známé restaurace, kterou jsme rozcupovali a pomluvili ;) Nebo jo? Vidličku si neberte, tu si můžete za dvacku koupit a ještě tím přispějete na Světlušku :) ) Díky za koment!

  25. Draniel

    Nebojte, žádný Septim se ve mně neskrývá :) , jen fandím dobrému jídlu a ráda bych se někdy, časem, stala aspoň dobrou kuchařkou, a tak koukám, občas zkouším a jak se říká, mládí v dáli a do důchodu daleko, tož aspoň nějaká radost :) . a ty vidličky koupím i dvě, díky a pěkný letní den

  26. DolceVita

    Sem s tím termínem :-) Ať stihnu vychladit uvítací drink!

  27. Kanibal

    Šmarjápano proč na to koukám? Já se ptám PROČ? Se na to vyprdnu a už žádný foodblogy číst nebudu. Jsou dvě odpoledne, já už mám zase hlad jak blázen a tady zase takový orgie.

Co si myslíte vy?

Vždy čerstvé komentáře