Jak v Hospodářkách chutná kávové nebe

25.02.14

Chilli Menu: Zápisky

Můj editor Tomáš Wehle z Hospodářek je lišák. Napíše do mailu jednu větu a já mu to oplatím osmi stránkami textu. „Julie, nechcete si napsat téma o kavárnách?“ píplo mi na mobilu asi před měsícem. Bože, vyměňte mi kalhotky! A jak ráda!


Foto: Lukáš Bíba, Economia

Jak chutná nejlepší káva v Česku a kde si ji objednat? Kupte si zítra, ve středu 26. února, Hospodářky a můžete si to přečíst.

Jakou kávu pijeme v kavárnách v roce 2014

Ke spolupráci na šťouravém výzkumu jsem přizvala pana Cuketku ze Scuku a Vláďu Sojku z Piccoloneexistuje.cz, společně jsme se vydali na kávový špacír po Praze. Vybrali a ochutnali jsme dvacet nápojů, které doporučujeme i vám. Nejlepší kavárenskou desítku dodal právě nezávislý server Scuk.cz, my jsme vše popsali, ověřili a posíláme po rotačkách dál.

Stačilo šest let a jsme jinde

Pamatujete si na katastrofální výsledek Espressomaratonů? Po šesti letech jedeme na zcela jiné kávové  trati. Nesupíme ubohoučkou lokálkou. Nemusíme omdlévat nad pěnou a posílat opovržlivé pohledy ke kávovaru. Není problém KDE si dát dobré kafe. Ale JAK stíhat obíhat podniky, aby nám něco moc dobrého neuniklo.

Sedm a půl hodiny na průzkumu

Odnášela jsem si pytlík mé oblíbené etiopské Yirgacheffe od JB Koffee z Emy, dvacet kofeinových vzorků  v žaludku, tip na moc dobrý sendvič s červenou řepou, kozím sýrem a ořechy a fajn pocit, že deset kaváren nebylo jen pár stolů, kávovar a barista. Navštívili jsme deset zcela odlišných konceptů. Vlastně jedenáct, to bych nebyla správná Brňačka, abych neprotlačila do textu ještě reportáž z futuristického a úžasného Industra Coffee. Užijte si to stejně jako my.

Komentáře: 4 “Jak v Hospodářkách chutná kávové nebe”

  1. Petr Lindner

    Určitě Espressoneexistuje.cz? :)

  2. Petr Hubík

    Škoda, že váš svět končí na hranici Prahy …

  3. Jan Šedivý

    Zapoměli jste na nejzajimavější Kavarnu…:)https://www.facebook.com/NostalgickaMys?fref=ts

  4. Kateřina

    A fotka je z INC :)

Co si myslíte vy?

Vždy čerstvé komentáře