Nudnej rybíz

Musím se smát. Mám doma peklo peklíčko a momentálně nemocného rozzlobeného mladého muže. Nechce žádné červy, sýry ani vědecké počiny. Bůh ví proč? :))) CHCE OBYČEJNÝ, LETNÍ, RYBÍZOVÝ TÁČ. Upekla jsem mu spešl verzi se smetanou, ale prý: "Sakra ty neumíš ubyčejnej táč jako moje mamka?" Prosím vás pěkně, nemůžete mi někdo pro toho macha poslat normální a co nejnudnější recept? :)))))) 

16 komentářů: „Nudnej rybíz

  1. Já se směju taky.Jestli to není požitkář BEJK? Mám doma to stejný v bleděmodrým.A to nevíš,že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán?Táč teda nedělám,ale nejnudnější recept je hrnková buchta,2hrnky polohrubé mouky,1hrnek cukru,1/2hrnku mléka,1/2hrnku oleje,2 vejce,vanilkový cukr a prdopeč-to ty nemáš ráda,no a pokud je to moc hustý,tak jsem to zředila trochou kefíru-zbyl mi v ledničce,vylila na vymazaný a vysypaný plech,posypala hojně rybízem a posypkou a dala péct.A potom jsem už výrobek jen chránila vlastním tělem,aby aspoň vychladl.Leč marně sežrali ho málem i s plechem.Možná jim o to víc chutnal,že si museli ten rybíz odstopkovat sami.Dobrou chuť.

  2. my tomu říkáme hrnková bublanina, recept na chlup stejnec, jen bez tý posypky, to už je prej moc zdobení a ňahnňání 🙂 hodně štěstí

  3. AAAA děkuji velice za zaručeně nudný recept! Nevím, jestli zrovna tenhle dělá moje báječná tchýně, ale kdyby remcal, svedu to na vás :))))
    Dneska nebudou u nás doma žádný rachejtle, jenom zcela obyčejný buchty :))) Díky!

  4. Cukináč: Jináč táč je na tutáč po jináč koláč 🙂

  5. Dobrý je i následující:
    1 kelímek zakysané smetany, 125g másla, 1kelímek cukru, 3 vejce, citronová kůra, 3 kelímky polohrubé mouky, půl sáčku prášku do pečiva, špetku soli. Kelímek je od té smetany a cukr se chvíli šlehá s máslem. Jestli ten tvůj pacient chce tvarohovou buchtu, tak tady je: 1 hrnek polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek hrubé mouky, 125 g změklého másla 1 vejce, sůl, citronová kůra 1 hrnek mléka – klasika olejová buchta,místo oleje máslo.Ale navrch se do pruhů nastříká tvarohová náplň -tvaroh,žloutek, vanilkový cukr. Pruhy se střídají s červeným rybízem. Ale já si myslím, že chce klasické kynuté těsto, bohatě posypané rybízem a drobenkou.

  6. Táč je koláč z klasického kynutého těsta do tenka vyváleného na plechu a pokladeného ovocem (švestky,borůvky,rybíz, meruňky) a bohatě posypaného drobenkou.Místo ovoce se také používají povidla nebo tvaroh a místo drobenky můžeme posypat strouhaným perníkem.U nás je nejoblíbenější borůvkový,těsto jen tenoučké a bohatá vrstva borůvek a posypky.Borůvková sezona je teď v plném proudu.U nás v Čechách jsme tomu říkali normálně koláč, ale muž je z Moravy a tam je to táč a název koláč se používá jen pro koláč kulatého tvaru.

  7. Taky jsem nikdy o „táči“ neslyšel, ale to bude asi krajová specialita. Každopádně rybízové a borůvkové buchty jsou absolutně nejlepší… ve spojení se zakysanou smetanou začínáme hovořit o prapůvodních pochutinách zvaných mana. Krmili tím bohy, aby neměli roupy.

  8. Kanibal: táč je opravdu místní označení pro koláč pečený na plechu, to slovo znám od mojí babičky. A jak se teď na všech webech „koláčuje“, taky jsem se konečně zapojila – domů totiž po 3 týdnech přijel hlavní žrout, můj syn. Dělala jsem rybízový táč z litého kynutého těsta s drobenkou. Rybíz sice moc rádi nemáme, ale odpoledne jsem zabrousila na trh na Husitské a bylo mi líto jedné staré babičky, která evidentně prodávala výpěstky z vlastní zahrádky, aby si přilepšila k důchodu.

  9. nech sa paci, ribezlova bublanina mojej mamy, na nej som bol doslova odchovany:

    Suroviny
    4 vajícka * pohár (2dcl) cukru * 1 vanilkovy cukor * 1/2 pohára oleja * 1/2 pohára vlaznej vody * 1 pohára polohrubej múky * 1/2 pohára hladkej múky * 1/2 prásku do peciva * ríbezle * stipka soli

    Postup
    Vymiesaj zltka s cukrom vrátane vanilkového dopenista.
    ëalej pridajte olej, vodu a múku, do ktorej si primiesala prások do peciva. Do bielkov pridaj stipku soli a vyslahaj na tvrdy sneh. Ten opatrne vmiesaj do masy.
    Cesto vylej na omasteny a pomúceny plech, poukladaj na neho ríbezle a nechaj upiect dozlatista.

    tip: najlepsie, ak pouzijes mix ciernych a cervenych ribezli, pomerovo ale tych ciernych menej, maju moc vyraznu chut a chalanisko by mohol pindat, ze to neni moc nudne 😉

    vela zdaru

  10. jaj, a este som zabudol, ze ribezle mozes oprasit v muke alebo praskovom cukre, aby ti neklesli na dno plechu ale zostali pekne na vrchu kolaca… ale to ti hadam ani nemusim pisat… 😉

  11. Mě se osvědčil tenhle: 400g polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí, asi 2 dl mléka + 4 polévkové lžíce cukru na kvásek, jedno vejce, 100g rozpuštěného másla. No a navrch hóóóódně drobenky. Možná nudné, ale můžou se po tom všichni utlouct. Já zbožňuji tenhle koláč s rebarborou.No a teďka nám doma zbývá poslední kousíček borůvkového.

  12. Halo Julie,

    tak jak to dopadlo?
    Jinak myslím, že ten první recept je to vono…

  13. Přátelé, díky všem za záchranu mé kuchařské reputace! Co teď? Ráda bych vaše recepty nějak navěky internetu zachovala! Mám všechny táče bez vytáček upéct a sepsat je do samostatného článku? Zatím jsem zvládla ten první…
    PS: Nádherná a měkounká slovenština, ráda ji slyším! Díky Viktore!!! Malý dotaz, co tohle znamená: „vrátane vanilkového dopenista“ – zní to ale mooc hezky

  14. Vymiesaj zltka s cukrom vrátane vanilkového dopenista.

    Vyšlehat žloutky s cukrem včetně vanilkového do pěny.

    Ale také jsem se nechala nachytat a také jsem si musela dát poradit :).

  15. Chilli:
    dakujem za pochvalu. Znamena to curk vcetne toho vanilkoveho vyslehat se zloutky na penu, kteda bude poustet bubliny 😉

    ano ano, samostatny clanok, to by si ma velmi potesila

Napsat komentář