Soutěž o vstupenky na SALIMU

04.03.08

Chilli Menu: Soutěž

Právě v těchto dnech probíhá na brněnském výstavišti mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA. Přehlídka novinek i stálic na naší i zahraniční gastronomické scéně. ChilliJulie se chystá bedlivým okem prohlédout, ochutnat a načerpat co nejvíc informací během středečního dne. Hned jak to bude možné připraví podrobnou reportáž a svůj pohled prostřednictvím fotoaparátu.

Soutěž o vstupenky na SALIMU

Pro veřejnost jsou brány výstaviště otevřeny v pátek 7. 3. 2008 v době od 9 do 16 hodin. Chtěli byste jít na Salimu také? Na mém pracovním stole odpočívají tři volné vstupenky, které mohou získat tři nejrychlejší čtenáři. Za co? Stačí vyhledat (kdekoli) nebo vymyslet a napsat recept, jehož seznam ingrediencí bude obsahovat i pikantní chilli papričky a odeslat jej mailem na adresu ChilliJulie (najdete ji v kontaktu). Tři nejrychlejší získají vstupenku, tajnou informaci, kde si ji mohou vyzvednout a malý dáreček k tomu. Povoleny jsou nápoje, pikantní omáčky, dezerty, maso – cokoli vás napadne. Slibuji, že všechny tři recepty osobně vyzkouším, vyfotím a představím!

Těším se na všechny maily a užijte si Salimu!

Vše o SALIMĚ   

Česká kvalifikace na gastronomické Mistrovství Evropy Bocuse d’Or

 

Komentáře: 16 “Soutěž o vstupenky na SALIMU”

  1. matesola

    Tady máš jeden starý nápojový ode mě.
    http://tinyurl.com/ywav58

    Případné výhry se vzdávám, protože se tam k vám z časových důvodů nedostanu :)

    Tak Salima Lejkum všem !

  2. - 69 -

    Já bych myslel,že v poslední době, nejlepší co obsahovalo Chilli,byly ty mušle od MG (myslím ty první,co jsme měli jen tak na zkoušku),ale reacept neprozradím a tím pádem nevyhrávám…

  3. Bali

    jeden náš oblíbený receptík je zde: http://olivovakucharka.webgarden.cz/zelenina/palivka.html
    (případnou výhru věnuji komentáři číslo 7 ;-)

  4. Betty

    Barevná rýže
    hrnek rýže
    2 hrnky vody
    1větší mrkev
    2 jarní cibulky
    1 chilli paprika – i víc, podle chuti
    půl lžičky kari koření
    sůl, pepř
    lžička olivového oleje

    Na pánvi na oleji se krátce orestuje mrkev nakrájená na hranolky – asi velikost hranolků bramborových – přidá se rýže, koření, nakrájená cibulka a chilli papričky, zalije se vše vodou a zakryté pokličkou se dusí bez míchání. Podává se jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem, případně jako příloha k masu

  5. DolceVita

    Škoda, že se na SALIMU taky nedostanu, ale počítám s tím, že pěkná reportáž tady bude :-)

    Pro ChilliJulii jeden sladký recept s notnou dávkou chilli:
    http://dolcevita.blog.cz/0712/cokoladove-lanyze-s-konakem-a-chilli

  6. ChilliJulie

    matesola: chceš mě zabít? po srovnávací degustační zóně na Salimě? chyběl jsi nám…nech mě trochu oddechnout a hned vyzkouším :) ještě bych potřebovala k té vodce nějaký ten bacil :) ))

    69: ty mušle u sporáku byly nejlepší, souhlasím :) škoda, že nejedete na Salimu, já jsem se dnes pobavila náramně :)

    Bali: díky, výhru předám :)

    DolceVita: na ten recept si moc dobře pamatuju, byl báječný, škoda, že nemůžeš přijet, Salima byla jedna velká sranda :)

    Betty: díky za recept, napiště mi prosím mail, jestli jste někde blízko, jedna vstupenka čeká na vás :)

  7. luckydina

    na Salimu se taky nedostanu, ale v létě jsem z nadúrody chilli papriček vařila omáčku: z cukru jsem udělala karamel a přidala nakrájené papričky i se semínky, sůl, ocet, trochu vody a oleje a dusila a dusila,nakonec vše rozmixovala. je zajímavé, že ve dnech kdy jsem tuto omáčku vařila se naši psi kuchyni vyhýbali.

  8. olu

    jeden ozkoušený receptík bych měla…
    plechovku ančoviček nakrájených na malé kousky osmažíme na oleji, přidáme chili papričku, na malé kousky nakrájený pomeranč a trošku citronové šťávy. Až se nám pomeranč rozvaří na kašičku, přilijeme kelímek smetany na šlehání. Zahustím troškou mouky rozkvedlané ve vodě a až se omáčka povaří a zhouste, nalijeme na špagetky :-P

  9. aida

    poněvadž na Salimu chodím pracovně. :-/
    Jinak, Julčo, máš to tady moc pěkné. Tvůj blog jsem našla nedávno více méně náhodou – a ta majitelka mi přišla taková jakási povědomá. ;-)
    S tím Šopíkem před časem jsi mi udělala vyloženě radost, nejmíň dvakrát za měsíc tam nakupuju – i vajíčka, mají dobrá a za dobrou cenu.
    Tak ať se daří! Zas někdy přijdu nakouknout.

  10. ChilliJulie

    luckydina: a na co jste tu omáčku použila?

    olu: díky za recept, jestli chcete volňáska dejte vědět mailem (v kontaktech na hlavní stránce), pošlu vám info, kde si vstupenky vyzvednout

    Ahoj aido! Díky! Přeji taktéž vše dobré, zase se „uvidíme“

  11. aida

    Teď se koukám, že jsem ten svůj příspěvek pěkně zmršila. Měl začínat „ani nesoutěžím“, omylem jsem to napsala do kolonky „web“. Omlouvám se a těším se na další zajímavý článek.

  12. luckydina

    CHilliJulie: jako přílohu k jídlu,třeba ke stejku, dala jsem ji do skleničky do lednice a mizela velkou rychlostí, máme rádi tu kupovanou sladkokyselou omáčku na kuře, tak tohle byla taková pálivější varinta, dělám hodně různý čatní, pesta, hořčice a podobný omáčky, bohužel si recepty většinou zapomenu napsat, a ještě dělám z papriček : nakrájím je malinkaté kostičky, přidám nakrájenou cibulku, osolím,cukr,ocet a trochu oleje, je to takový pálivý salátek, může se přidat i kapie nebo červená paprika

  13. radus a ja:)

    chillijulco, neotkame se nahodou na 1. jarnim plesu , ktery porada salon naive s rest. brabander v prostorach semilasa?minuly rok, to bylo skvele a letos se chystame znova…

  14. ChilliJulie

    aida: taky mi ten formulář dělá někdy potíže

    Luckydina: to vyzkouším! já dělám něco podobného v létě – jen papričky namelu a naložím do soli, ten recept věnuju své dceři jako věno – papričky rovná se spokojené manželství ;)

    raduš a ty:) zní to zajímavě! A Semál mám za rohem, ani bych nepotřebovla rozjezd, ale vůbec nevím co je to salon naive…a nemám pochopitelně co na sebe :) ))

  15. radus a ja:)

    julco, salon naive je svatebni salon:) ma sidlo na masarykove o vhod za KFC! Letosni tema je Latinska amerika, a brabander tam bude nabizet rautik…a sushi a tak… jak nemas co na sebe? si vem rondon, ne? :) ))

  16. ChilliJulie

    Raduš a Ty: tý jo, včera jsem ty rondony na Bocuse d’Or obdivovala – nebyl jsi?
    Latinská Amerika mě láká!

Co si myslíte vy?

Vždy čerstvé komentáře