Špilberk food festival: Podpatky, foták a jdu na hovězí

11.05.12

Chilli Menu: Nenechte si ujít

Právě jsme s pozdravili po telefonu s panem Cuketkou a dostalo mě to do rauše. Jsem teď plně zaujatá prací kolem webu www.nazeleno.cz, který už měsíc ráda vedu. Taky jsem psala reportáž o originální kavárně na elektrokole Kofi Kofi (vyjde za pár dní v Apetitu) a vyzkoušela krabičkovou dietu pro časopis Marianne. A dneska v šest večer vypínám počítač, jdu balit pytle a krabice a v pondělí se už konečně po dvou měsících přestěhuji do nového domova. Už mi chyběla schránka, pračka, vlastní lednička a poloměkká matrace. Jo a vy, pochopitelně :)

A jsem nadšená, protože zítra tedy vyšlapu na Špilberk, kde se koná první ročník Špilberk Food Festivalu. A volíbu všechny kamarády. Když jsem před časem fňukala, že v Brně není pořádná akce a musíme jezdit do Prahy, myslela jsem si, že to bude trvat déle, než čtyři roky. A hele, letos na brněnské dlažbě bude vařit vedle sebe Riccardo Lucque a Michal Göth. To bych nečekala a blaží mě to. Jestli bydlíte někde kolem Brna, nemůžete tu akci propásnout. To fakt nejde.

Na co se těším? Určitě si odřu nohy v podpatcích, ale v keckách rozhodně nejdu. Takže budu trpět. A program už mám zaškrtanej a vypustím domácí sobotní snídani a oběd.

Mrzí mě, že nemůžeme ochutnat jídla Michala Prachaře z Borgo Agnese, uznávám ho a myslím, že je to borec. Moc se těším na menu týden otevřené nové italské restaurace Il Mercato, kterou na Zelném trhu otevřel právě Riccardo Lucque. Jeho telecí jazyk s černým zelím určitě ochutnám. A jsem zvědavá, jak si podnik povede na malém brněnském pískovišti. Janko Martinkovič prý už dva dny nespí, aby bylo všechno oukej. Tak na stánku Koishi nevynechám studenou rebarborou polévku s citronovým mascarpone.  A jsem moc ráda, že se ukáže Michal Göth se svým novým bratříčkem Kastelána, restaurantem Pavillon, který nahradil Zemanovu kavárnu v parku na Kolišti.  Jeho menu je poznat už na papíře a já si určitě dám pomalu pečené hovězí žebro se smrži, chřestem a bramborovým pyré.

Mňám! Kdo se budete chtít potkat, mám červené puntíkované šaty a foťák v ruce.

Organizátoři radí: Vstupenky a ceny 

V sobotu a v neděli stojí vstupenka  400 Kč. Součástí je i základní balíček festivalových platidel na konzumaci. Toto platidlo bude jediná měna, za kterou si návštěvníci festivalu mohou zakoupit degustační menu, vybrané nápoje a ostatní delikatesy. Další festivalové peníze bude možné zakoupit kdykoliv na speciálně označených místech v areálu.

Komentáře: 3 “Špilberk food festival: Podpatky, foták a jdu na hovězí”

  1. Kanibal

    Ajaj, zrovna svištíme na Hanou :( Jaktože jsem se to dozvěděl až dnes od tebe???

  2. svatka

    Dobrý den, mohlo to být krásné, škoda, chtělo to více propagace …. snad příště. S.

  3. svatka

    Škoda, mohlo to být krásné a dobré, takže do příštího roku lepši propagaci …S.

Co si myslíte vy?

Vždy čerstvé komentáře